Training zelfmanagement

Zelfmanagement betekent greep krijgen op jezelf en leiding geven aan je eigen leven. Je kunt zelf beslissen in welke mate alles wat er met je gebeurt je wezenlijk raakt. Je hebt het vermogen om invloed uit te oefenen op de omstandigheden waarin je leeft.

Deze training is bedoeld voor mensen die zelf de koers van hun leven willen bepalen en verantwoordelijkheid willen nemen voor hun leven met respect voor hun omgeving. Tijdens deze training werk je om te beginnen aan zelfkennis en zelfinzicht. Deze beschouwen wij als een basis voor zelfsturing. Je wordt creatiever naarmate je je meer bewust wordt van jezelf en van je innerlijke processen en drijfveren.

Tijdens de training krijg je op basis van zelfreflectie en zelfanalyse inzicht in je persoonlijke stijl en voorkeuren, in je gewoonten, je waarden en normen. Tevens onderzoek je wat je behoeften en wensen zijn in je huidige leven en wat je zou willen veranderen of bereiken. Vervolgens krijg je inzicht in de zaken die jou in de weg staan om je omstandigheden meer naar jouw hand te zetten en je leven vorm te geven zoals jij zou willen.Wat heb je bereikt na deze training:

  • Je bent je bewust van jezelf, je kracht en je mogelijkheden.
  • Je weet wat je wilt en wat je belangrijk vindt.
  • Je maakt keuzes vanuit autonomie in plaats van ‘geleefd te worden’.
  • Je kent de overtuigingen en de valkuilen die je van je wensen en doelen afhouden.
  • Je maakt je eigen keuzes in plaats van je afhankelijk te maken van de omstandigheden.
  • Je hebt meer zelfvertrouwen om dat te doen wat je echt wilt.
  • Je voelt je verantwoordelijk voor je eigen keuzes en daden.
  • Je besteedt je tijd en energie aan zaken die belangrijk voor je zijn.

Deze training wordt zowel individueel als in groepsverband aangeboden. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Workshop Intuïtieve ontwikkeling

Wat is intuïtie
Intuïtie is een direct waarnemen. Je voelt iets aan, zonder erover te hoeven nadenken. Je zou intuïtie ook ‘ingeving’ of ‘innerlijk zien of ‘spontaan weten’ kunnen noemen.

In de workshop intuïtieve ontwikkeling leer je via praktische oefeningen je intuïtie te herkennen, te ontwikkelen en die steeds zuiverder aan te spreken. Je leert ervaren wat er op een dieper niveau in jou leeft. In het begin zullen je intuïtieve ingevingen nog subtiel zijn, maar hoe meer en vaker je oefent hoe helderder de boodschappen vanuit je eigen innerlijke wijsheid worden en hoe bewuster jij je daarvan wordt. Ook leer je steeds meer te luisteren naar en te vertrouwen op wat jouw intuïtie je ingeeft, zonder daarbij je ‘gezonde verstand’ uit het oog te verliezen. Je krijgt steeds meer inzicht in hoe je je intuïtie in je dagelijkse leven kunt inzetten en hoe je het beste met problemen en keuzes om kunt gaan. Je zult steeds beter leren op je eigen kompas te varen, je eigen antwoorden te vinden, in plaats van je te laten meeslepen door je omgeving of de mening van anderen. Dit leidt ertoe dat je steeds meer balans en rust in je leven zult ervaren. Tevens zal ontwikkeling van je intuïtie een extra verrijkende dimensie aan je leven toevoegen.

We werken in kleine groepen van minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers, zodat iedere deelnemer voldoende persoonlijke aandacht en begeleiding krijgt. De workshop duurt een hele dag.